Dagboek 4 december

Na een prima nacht op deze camping ( het was heerlijk afgekoeld ) gaat het richting Etosha. We hebben nu genoeg dor landschap gezien besluiten we en we nemen toch een stukje teer. Even niet zo spectaculair maar het wild wacht! We willen vanavond in Etosha zijn. We hebben het geluk onderweg een aantal Himbavrouwen te zien en tegen betaling willen ze wel op de foto. Heel apart om te zien hoe ze die baby’s op hun rug dragen met die bungelende hoofdjes. Dit bespaart ons wel een rit van ongeveer 1000 km, want dit was eigenlijk voor ons de enige reden om naar Kaokoland te rijden. Deze week had iemand ons ook nog gewaarschuwd een beetje voorzichtig te zijn in dit gedeelte van Namibie, dus dat trekt ook niet echt aan. Wel speciaal om deze met roodbruine klei ingesmeerde vrouwen te zien. We zoeken een lekker schaduwplekje want we hebben gisteravond weer brood gebakken. En we hebben nog oude kaas…Altijd lekker. We zetten dan de GPS naar Ongava Lodge. Deze lodge had ik thuis al uitgekozen als favoriete plaats om 1 of 2 nachten te verblijven. Gelukkig hebben ze plaats. We hebben een heel leuk rietgedekt hutje met uitzicht over Etosha en een drinkplaats vlakbij. Het wild loopt dan ook letterlijk langs je wastafel. We gaan om 4 uur hun eigen land op ( een afgezet stuk van 25 km x 35 km )met de open auto en hebben gelijk al veel geluk; we zien 3 leeuwen, broertjes volgens onze ranger, waarvan er 1 een gebroken poot heeft. Ze zijn nu ongveer 5 jaar en zolang ze nog met z’n drietjes leven zal hij het wel redden. Daarna zal het moeilijk worden voor ‘m. We kunnen wat mooie plaatjes schieten en rijden verder. Veel verschillende Antilope, waaronder springbok, steenbok, hartebeest, eland en noem maar op. Het gaat ons nooit vervelen, iedere keer zie je de beesten toch weer op een andere manier. Dan zien we ook in de verte nog een neushoorn met een heel kleintje. Ze is te nerveus om ons dichterbij te laten komen, dus helaas hiervan geen foto’s. We hebben een heerlijk avond in de lodge waar het diner wordt geserveerd buiten op het terras met uitzicht op de drinkplaats. Heel leuk om te zien, alhoewel we het wel een beetje over de top vinden al deze gemaakte drinkplaatsen die dan ook nog eens verlicht zijn.

Leave a Reply