Dagboek 23 November

Lekker wakker worden in de stilte van de kaap. Nog wel een beetje bewolt en heel veel wind, maar lekker temperatuurtje al om 10 uur. Na een lekker ontbijtje vertrekken we richting agent om 12. 00 uur. We gaan langs het douanekantoor om de beambte op te halen. Daar binnen hangen allemaal borden waarop staat dat omkopen verboden is….Gelukkig heeft hij weinig tijd nodig om een goedkeurend stempel te geven. Hij heeft de auto gezien en de lijst met wat er in de auto zit en hoeft niet eens in de auto te kijken. Hij gelooft het zo ook wel! Nou, mooi. Ik blijf bij de container die inmiddels open geknipt is en waar gelijk 5 mensen in zitten om de spanbanden en balkjes te verwijderen en Patrick gaat mee om de afhandelingskosten te betalen en stempels te krijgen van de vervoerder om te auto vrij te geven. Dit duurt allemaal wel even, omdat het afgesproken bedrag in US$ was en ze dit hu opeens toch in SA rand willen hebben. Patrick moest naar 2 verschillende banken om dit te wisselen en had het nodige bekijks bij deze bedragen om hem heen…Martin zet intussen de accuklemmen weer vast en ja, alles werkt weer. De auto ziet er perfect uit, niks beschadigd of zo. Ruikt een beetje muf na een maand maar verder alles ok. Martin rijdt de Toy uit de container want de chauffeur staat al klaar om de container weer op te halen. Om 4 uur is Patrick terug en krijgen we laatste stempel om het terrein te verlaten. Nooit gedacht dat dit allemaal zo snel zou gaan. Zoals je ziet staat de Toy nu tussen de wijnranken geparkeerd!

 

Leave a Reply