De Toy gaat de container in

Vandaag is het eindelijk zo ver, de Toy gaat de container in. Na drie weken van weer veel uren sleutelen bij Leo’s Autoservice en De Roon, is hij dan klaar voor vertrek. Er zijn de nodige aanpassingen gedaan aan schokbrekers, veren, het rek achterin voor de kisten, aanpassingen aan de daktent enz, enz. Tot het laatst blijft iedereen er mee bezig om de Toy zo goed mogelijk te laten vertrekken. Leo heeft zelfs nog stevigere rijplaten gemaakt, want de auto moet van zijn trailer via rijplaten de container in. Dat ging eigenlijk allemaal heel vlot, de boel wordt goed vastgezet a la Leo, met 3 dubbele zekerheden zoals blokken voor de wielen en overal spanbanden enzo. Accuklem los en sleutel 13 voor aan de bumper vast gemaakt voor als de container in Kaapstad weer open gaat…Iedereen blij, nu kunnen we er echt niks meer aan doen, behalve op tijd in Kaapstad verschijnen. Dachten we…..Om 6 uur krijgen we een mail waarin wordt gezegd dat onze container code rood heeft gekregen. Wat zoveel inhoudt dat vanavond om 9 uur de douane in de container wil kijken. Maar alles zit natuurlijk dicht, eerst met een slot op de container en dan ook de achterkant nog dicht met een hangslot. Als hij dan vanaond niet vrijgegeven wordt komt hij dus niet op tijd op de boot morgenochtend en wordt het vertrek minimaal een week uitgesteld. Daar wil ik écht nog niet over na denken! Wel gek dat ik er weer een voorgevoel van had, want ik heb onze tickets nog steeds niet laten printen. Ik dacht steeds, laat nog maar even wachten to ik zeker weet dat dat spul op de boot zit…Maar goed, zo ver is het nog niet. Wij gaan nu naar de Maasvlakte en kijken of we er bij mogen zijn als de douane er bij komt, zodat niet de hele boel opengeknipt wordt en wij de komende 23 dagen buikpijn hebben wat er allemaal in die container kan gebeuren…Later meer….

Leave a Reply