12 September van HESN naar HSSS

Jammer dat we al weer zo snel weg gaan uit dit prachtige hotel. Eigenlijk is ontbijt pas vanaf half 7 maar voor ons hebben ze om 6 uur al een super ontbijt klaar staan. Waarschijnlijk staat Aswan bij niemand op de verlanglijst maar anders is dit hotel zéker een aanrader.
Mannetje met busje haalt ons weer op en er is nog niet veel veranderd in Egypte. Het gevaarlijkste gedeelte van je reis is van je hotel naar het vliegveld. Ik vraag nog of Schumacher wat zachter kan rijden maar hij lacht alleen maar heel hard en rijdt gewoon als een gek door. Nou ja we zijn wel lekker op tijd op het vliegveld. Waar behalve D-EWUP nog 1 ander vliegtuig staat en dat is het.
We worden weer 3 keer door de security gestuurd en omdat hier bijna geen mensen zijn word je dus ook steeds door dezelfde persoon gecontroleerd. Die dan dus met een stalen gezicht na 300 meter lopen je weer helemaal gaat controleren. Brandstof leverancier is om half 7 al gebeld door de handler maar moet nog 4 keer bellen voor dat hij eindelijk komt. Kan niet door de drukte komen lijkt ons, maar ja TIA ( This Is Africa , zal nog vaak terug komen denk ik 😉 )
Het blijken militairen te zijn en ze hebben alleen maar een heel groot pistool voor de Avgas. Mijn trechter is dan weer te klein maar met een leeg plastic flesje lukt het uiteindelijk dan toch.
Het is dan al half 9 en al weer wel 39 graden inmiddels . Maar met een rumway van ruim 2 kilometer geen probleem. We mogen meteen naar 9000 ft en gaan richting Abu Simbel. We horen de verkeersleiding gelukkig goed op de radio en ze zien ons prima op de radar en dat is best fijn. Want zelfs op 9000 ft heb je vanwege het stof vandaag nog steeds geen zicht, ook niet naar beneden en dus ook niet van Abu Simbel helaas. We vliegen dus de hele route weer gecontroleerd en ik begin er nog plezier in te krijgen ook in dat instrument vliegen !
Hier hoef ik in ieder geval niet bang te zijn voor ijsvorming in dat stof 🙂
Behalve de 10 knopen tegenwind verloopt alles weer prima en vlak voor Khartoum klaart het opeens op. Zo krijgen we nog een mooi zicht over de Nijl en een hele leuke approach. De landing gaat wat minder vandaag naar mijn zin maar dat hoort er ook af en toe bij. En nee Frank, niet vanwege de slechte baan hier, die is inmiddels prima )
5 minuutjes naar Rotana hotel. Ook daar waren Patrick en ik al eerder. Nog steeds dik in orde en meteen even voorbereiden voor morgen. Morgen proberen we toch naar Nairobi door te vliegen met een tussenstop in Lokichoggio om te tanken. Dat wordt dan 8 uur echte vliegtijd totaal morgen maar we slapen liever in Nairobi én dan hebben we donderdag een rustdag .

Leave a Reply